Årets kunstner 2019
er Deborah Damgaard-Hansen

Deborah Damgaaard-Hansen maler i en poetisk-naturalistisk stil, oftest i pastelkridt. Hun maler udendørs på stedet, i dialog med motivet, stemningen, og det vejr og lys som hører til. I 2019 har hun begyndt at også lave oliemalerier.

Hun finder de fleste motiver i lokalområdet i Nordjylland: både på stranden, interessante gadehjørner i småbyerne, eller hvad kan opdages ude på landet: gamle traktorer, vejgrøftens blomster, husgavle i aftenly Deborah Damgaard-Hansen maler i en poetisk-naturalistisk stil, oftest i pastelkridt. Hun maler udendørs på stedet, i dialog med motives. Men hun er ligeså optaget af at male i storbyen. Uanset, er det lysets fald og virkning på motivet som interesserer hende mest. Hvis der kan lægges et lille strejf af humor til, så kommer det med! Når det danske vejr driller, maler hun fra opstillinger, gerne med gamle danske genstande og en nostalgisk stemning.

Deborah er opvokset i Minnesota, USA, og uddannet i kunst på universitets-niveau i USA med efteruddannelse i klassisk tegne- og male-metoder og i ”plein air” (udendørs) maleri. Hun har boet mange år i Norge, og en del af uddannelsen er derfra. Siden hun flyttede til Danmark i 2002 har hendes kunst fået et gevaldigt opsving,  inspireret af det danske landskab.

Hun deltager i udstillinger rundt om i Danmark, og er medlem af kunstnerforeningerne  Pastel Society of America (censureret optagelse), Pastel Guild of Europe,  og Outdoor Painters of Minnesota.

Repræsentation:  Galleri Kunst Huset v/ Svend Andresen, Vodroffsvej 19,  1900 Frederiksberg.

Kontakt:  www.deborahdhansen.com
deborahdhansen@gmail.com
Kanalvej 17, 7700 Thisted          
+45 23 23 10 31

D.D.H.-motiv.jpg